dinsdag 29 november 2011

Malawi en Zambia














Zambia en Malawi
De route is nu vanaf de zambezi naar zambia gelopen. over fantastisch asfalt. het weer was weer eens benauwd. na een gemakkelijke grensovergang zijn we dit prachtige land binnengereden. De wegen waren van goede kwalitijd en de hutjes werden ook steeds beter. wat opviel was dat de zambianen open en aardige mensen zijn die zwaaien naar motorrijders tot deze lamme armen hebben. Ook de kinderen waren erg blij met de ballonnen die Rene uitdeelde.
Eenmaal in Katete zagen we de bui weer hangen, maar op advies van 2 engelse vonden we een goedkope lodge om te overnachten op 2 km buiten de stad. net op tijd want we hadden de motors net afgetuigd en het onweer barste weer los. De 2 ktm'etjes mochten ook binnen logeren. S'avonds even wat pilsjes gevat met 2 nederlandse doctoren en een lerares die in het plaatselijke ziekenhuis goed werk aan het leveren zijn.
Nu de zondagsrit. een monster van bijna 400 km waarvan 140 op onverharde wegen. een prachtige rit die goed verlopen is. We beginnen het te leren! De grensovergang met Malawi ging van een leie dakkie, ondanks dat we bij beide grenzen de douaniers moesten laten optrommelen waren we zonder kosten en binnen een half uur over de grens. Zo kan het dus ook! in het schemer bereikten we Luwana Forest lodge. Midden in een natuurreservaat in prachtige en bergachtige Malawi. Gelukkig konden de koks nog opgetrommelt worden voor het maken van een heerlijk kostje.
Nu een rustdagje met wat onderhoud aan de fietsjes, want zij en de jongens hebben wel wat rust verdiend! Morgen richting het noorden van het Malawimeer en Tanzania komt al in zicht.
Malawi is een nogal bergachtig land. Vaak rijden wer tegen de 2000 meter hoogte en je merkt dat Afrika dan ook soms koud kan zijn. Maar ja.... Er zal wel nog wel meer op ons pad komen. In ieder geval een oprachtige streek.
En waarachtig.... In het eenzame noorden, want er rijdt haast hgeen gemomoriseerd verkeer komen we een KTM tegen. En het blijkt uit onze vriend Sjarelke (ofwel Jeroen uiut Munstergeleen) van het lc8 forum, www.lc8.nl te zijn. Hoe is het mogelijk... Natuurlijk hebben we elkaar bijgesproken. Het was weer langgeleden dat iemand ons in raszuiver Limburgs aansprak. Sjarelke zijn fiets zag er vrij gehavend uit maar hij deed het nog steeds goed. Na wat handengeschud en uitwisseling van wat valuta wat ieder kon gebruiken zijn we weer ieders weegs gegaan.
Uiteindelijk uitekomen bij een camping aan het Malawimeer. Na een lange afdaling met veel bavianen langs de weg kwamen we uit bij dit schitternend meer van enorme oppervalkte en met heel lauw water. Uiteraard gelijk een duik hierin genomen.
Zo...Morgen op naar Tanzania

2 opmerkingen:

  1. we volgen jullie lets go boys, in hollanda nog altijd hetzelfde als toen jullie weggingen, dus geen haast geboden voor thuis te komen......
    LETS GO !!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En jongens hoe is het daar? Hebben jullie mooi weer? Joyce is vandaar de hele dag hier geweest het was een leuke dag. Pap brengt haar vanavond naar huis. Groetjes aan alle en wees voorzichtig. XXX Pap, mam en Joyce

    BeantwoordenVerwijderen