dinsdag 22 november 2011

Crossing borders...and beyond







Lief dagboek,

Het is alweer even geleden sinds onze laatste post, maar helaas wordt een goede internet verbinding zeldzamer, naar mate je dieper Afrika intrekt.

Wij schrijven dit stukje nu vanuit Mozambique, om precies te zijn Vilanculous, een dorpje aan de zee, ongeveer 700 kilometer vanaf de grens. Een aantal dagen geleden hebben we in Nelspruid (Zuid-Afrika) de visums opgehaald voor Mozambique, waarna we via Maputo (Mozambique) naar boven zijn gaan rijden. Net onder Maputo hadden we onze eerste overnachting op een camping inclusief noodweer toen de tentjes net stonden. Blikseminslagen op 30 meter afstand, waarbij je je toch realiseert dat de natuur hier veel mooier, maar ook grover en lomper is als in het veilige Europa. Over het land Mozambique kunnen we kort en bondig zijn, namelijk: "geweldig! ". Mooie natuur, geweldig vriendelijke mensen, en helaas rete-duur! Voor een liter benzine betaal je hier 1.35 euro, om nog maar te zwijgen over de inkopen in de lokale supermarkt. Maargoed, de mooie witte stranden, de palmbomen en de over-vriendelijke mensen maken alles goed.

Gisteren, we spreken dan maandag 21 november, hebben we een rustdag gehad nabij Imhambane, bij het Bamboozi-resort op het Tofu-beach. Hier hadden we een chalet van 10 personen voor ons vieren en hadden we besloten om toch nog maar even wat aparts te doen, namelijk zwemmen met de Walvishaai. Met een dikke Zodiac voor ons vieren de zee op en jawel hoor, na een half uurtje zoeken was de eerste Walvishaai gevonden. Flippers aan, duikbril en snorkel op, en meezwemmen!! Voor de duidelijkheid. Een walvishaai is niet agressief en eet plankton, en was in ons geval 7 meter lang. Geweldig om 2 minuten op een meter afstand met zo'n kolos mee te zwemmen. Ohja, in ons geval 3x;-) De foto spreekt boekdelen.
Morgen gaan we door richting Malawi. We hebben vanuit diverse bronnen vernomen dat er daar behoorlijke benzineschaarste is, maar we gaan het erop wagen. Het offroad-rijden gaat verder met vallen en opstaan, maar de fietsen houden zich uitermate goed, en hetzelfde geldt voor de berijders. De foto's zijn een willekeurige verzameling van de afgelopen dagen....

1 opmerking: