dinsdag 1 november 2011

Afrika here we come




Ja nadat we afscheid hadden genomen bij het huis van Ilse en Rene zijn we gezamelijk vertrokken naar airport Zaventem. Hier werd nog eens afscheid genomen van vriendin en ouders waarna we met Qatar Airlines richting Kaapstadt zijn vertrokken.
Op het vliegveld in Doha (Qatar) zagen we oa. batmans, vliegende tapijten, mensen met gordijnen om etc. De film Aladin was er niets bij.
Zelfs Rob begon vreemd te doen en begon naar een heuse Lamborgini te lonken. Toen we hem uitgelegd hadden dat het beter was om niet zo veel geld uit te geven aan iets met 4 wielen en nadat we hem konden overtuigen dat er geen noppenbanden op pasten ging hij over stag en kocht hij de auto toch maar niet.
Na ongeveer 24 uur met vliegen en wachten op vliegvelden bezig te zijn geweest kwamen we uiteindelijk in Kaapstadt aan. Over Qatar ailines overigens allen maar lof.
Goedkoop, luxe en superbediening. Geloof iets van rond de 460 euro voor een enkeltje via Brussel, Doha, Johannesburg naar Kaapstadt.
Maar ja.... Toen kwamen we in kaapstadt aan. Vol goede moed gingen we de douaneafdeling binnen om een inreisstempel in ons paspoort te ontvangen. Echter al ras bleek dat er terplaatse "iets niet aan de haak was" . Wat is det denne ??????
Ja we hadden een enkeltje geboekt en dat was nu het probleem. We moesten namelijk een garantie geven dat we binnen drie maanden het land zouden verlaten en dat ging alleen middels een retourticket. Na veel gepraat waarvan we eigenlijk de indruk hadden dat men eigenlijk helemaal niet naar ons luisterde kwam er een donkere dame naar ons toe die ons wel wilde helpen. (Later bleek van ons geld af). Ze begon op fluisterende toon met ons te praten en we moesten maar met haar meelopen en op haar teken wat geld laten wapperen. Op deze wijze kon ze er voor zorgen dat we alsnog een stempel konden krijgen. ???????????. Maar goed we hadden al wat verhalen gehoord over Afrika maar dat dit ook al in een land als zuid -Afrika zou spelen en dat de douane hier ook nog aan meespeelt raakte ons toch wel even,in ons sterk aanwezige rechtvaardigheids gevoel. Uiteindelijk ruzie gemaakt over de prijs en omdat er ook al passagiers een borg van 900 euro hadden betaald (welke ook mogelijk niet terugbetaald zal worden)toch maar uiteindelijk overstag gegaan. Ze wilden ons tegemoet komen door 100 dallar voor Wouter en Rene te vragen. Rob en Erik kregen het voordeel van de twijfel omdat ze een ticket konden overleggen vanuit Tanzania naar Nederland. Dus 100 Dollar voor Wouter en Rene. Maar eens voor de afwisseling over de zeik gegaan en waarempel..... Door de stellig te stellen dat ze maar 50 dollar voor 2 personen kregen werd plotsklaps alles geregeld. Stempels en bagage werd vrijgegeven. Maar ja... Ook dat is Afrika. Gelukkig dat de maat van Rene genaamd "de Goos" niet was meegegaan want anders was het enkele dagen "Jail" geworden.....
Nou hier wat foto's. Morgen gaan we Kaapstadt bekijken en 3 november gaan we de tanden poetsen van de Witte haai. Tav.basisenheid Echt: Schijnt trouwens ook dat ICI in Kaapstadt gesignaleerd is. (Wat komt die hier trouwens doen ????) Tja lees verder in de volgende afleveringen van ROB, Erik, Wouter en Rene in Afrika.
(Nee we schrijven geen boek hierover want anders wordt dit ook verboden).

Ja Wouter had weer goed voor elkaar. Hij had ons een leuk appartement geregeld midden in Kaapstadt voor een echte habbekratz en een heuse huurauto met zuid-afrikaans kenteken. Terijl ik dit typ is de foto gemaakt in de huurauto van mij. Sailant detail stuur zit rechts. Ja wit voor 70 euro huur voor 50 dagen.....

1 opmerking:

  1. Hey guys! We met on the plane ride down here to Cape Town. Hope your travels are going well! I just finished a two week road trip, had an excellent time. I'd love to meet up and grab some beers and share road stories, when are you back in Cape Town? We could meet at Marty's bar on Beach BLVD email me at odellproperties@gmail.com

    Peace!

    -Joe

    BeantwoordenVerwijderen