donderdag 3 november 2011

haaaai!!!!!






Zo, vandaag een pittig dagje achter de rug gehad. Reneke had er in gedachten al tien tube's tandpasta's doorheen gejast, maar vandaag was het dan eindelijk zover, we gingen de tanden poetsen van de witte haai a.k.a. de mensenhaai. Om 08.00 uur stond het busje van 'white shark ecoventures' voor de deur en kon de twee uur durende reis richting Gansbaai beginnen. Onderweg nog een heel divers gezelschap opgepikt van onze leeftijd (Rene even niet meegerekend) waaronder twee Hollanders, een Duitser, een Noor en twee Amerikanen waarvan de dame caliber Paris Hilton was met bijbehorende capsones. Na een uurtje gestopt bij de Hermanus-baai, dat bekend staat als paringsplaats van walvissen en ja hoor, ze lagen er..inclusief net geboren kalfjes! Gaaf om te zien, alleen ben je na een kwartiertje wel uitgekeken. Om onze gids te quoten: 'they are a just bunch of laizy motherf..!' en ja..they are;-)

Hup, verder gegaan richting Gansbaai. Na aankomst even wat formaliteiten afwikkelen o.a. een eigen- risicoverklaring 'just in case of'...'Uhm, ja bedankt he, we moeten nog!' ;-). In ieder geval daarna met het 'bootje' van het bedrijf (2x 250pk outboard) richting de plaats gevaren waar het ging gebeuren. We waren nog niet gestopt of de eerste witte haai cirkelde al om onze boot heen.

-om even een korte heads-up te geven. Men heeft per keer 25kg vis bij zich, meer mag wettelijk niet in Zuid-Afrika, aangezien het anders teveel weg heeft van voeren. Deze vis wordt aan een touw met een boei gebonden, waarna de haaien proberen de vis te pakken. De medewerkers van het bedrijf trachtten dat te voorkomen aangezien de 25kg vis er dan te snel doorheen is, alleen vaak zijn de fuckers te snel, en lukt het ze niet om te voorkomen dat de vis toch wordt meegenomen. De haaien die we vandaag gezien hebben waren alleen maar jonge -onervaren- witte haaien tussen de 3 en 6 jaar oud met een lengte van ongeveer 3.5 meter lang. De ouderen houden niet van dit soort poespas en blijven op afstand. -

Anyways, nadat alles in stelling was gebracht het wetsuit dus maar aangetrokken en met z'n vieren een metalen kooi ingegaan die langs de boot hing. Door de vis dichtbij de kooi te gooien kon je de haaien gewoon aanraken -wat niet mocht en we dus ook niet gedaan hebben- maar erg gaaf was het zeker! Voor een schrikmomentje zorgde een van de eerste haaien, die verhapte zich en kwam enkele seconden met zijn neus vast te zitten in de kooi. Voor de duidelijkheid, de neus kwam hierbij de kooi in en kwam tot stilstand 20cm voor het kruis van Erik. Aha, vandaar die eigen risicoverklaring!! Verder dus een geweldige ervaring die het geld meer dan waard was! De foto's en het filmpje spreken voor zich.

Owja, we zijn nog een klein detail vergeten. De zee was nogal wild. Vooral op het bovendek. Helaas had de zeeziekte dus voor een slachtoffer gezorgd, en wel de enige persoon die hier medicatie tegen had meegenomen MAAR DIE WAS VERGETEN;-) Rene voelt zich inmiddels weer beter..dus no worriez, ook voor hem was het een onvergetelijke ervaring. Eentje die overigens zeer goed verzorgd was en een aanrader is voor mensen die nog eens naar Zuid-Afrika gaan! Programma van morgen: handjeklap met de inklaringsagent om de motoren snel en goedkoop door de douane te krijgen! Wouter

3 opmerkingen:

  1. He mannen, veel plezier en ik ga jullie verrichtingen volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Stelletje koekwouzen!!!

    Veel plezier tijdens jullie tocht en let goed op elkaar.

    ps Rene, hod mich die jonglu good in de gaten. Straks komt er al die nakjse vrouwlu tegen in de rimboe en dan ken dat waal ins verkierd goon aaflopen.

    Ciao, Riccardo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey pap,

    Wat een super ervaring!! Ik ga jullie avontuur volgen!!
    En de haaien.. Woow kijk maar uit haha!

    Het weer is er ook veel beter dan hier aan de foto's te zien!

    Geniet maar van deze onvergetelijke ervaring bikkels :-)!!

    Take care!!

    Groetjes Joyce!!

    BeantwoordenVerwijderen