dinsdag 8 november 2011

handjeklap deel 2





Het goede nieuws is: onze fietsen zijn zondag gearriveerd! We hebben zelfs per toeval onze boot de haven zien invaren tijdens een zgn "Sunset-watch", wat hier iedere mooie avond een hele happening is in het berggebied rondom Cape Town. Het slechte nieuws: we hebben ze nog niet!! Morgen gaat het als het goed is gebeuren, en wel om 10.00uur. Dat zou natuurlijk zomaar 11.00uur kunnen worden, of 12.00 uur, maar onze fietsen staan in ieder geval in de loods van Trutainers te wachten op hun baasjes. We hebben inmiddels ruzie (ohnee, dat heet een zakelijk conflict);-) met ons transportbedrijf in Nederland (Ziegler), Ziegler heeft op haar beurt weer ruzie met 3 andere bedrijven, maar die verdomde factuur, die bleef ons fijn aanstaren ondanks het feit dat iedereen het er over eens was dat er dingetjes niet zo netjes zijn gelopen. Kortom, we hebben vandaag 500pp betaald om de motoren vrij te laten geven, en dat gebeurd dus morgen, samen met het onderzoek van de douane.

Ochja, ook dat komt allemaal goed. Morgen kunnen we in ons mega-luxa optrekje (vrijstaande bungelow met zwembad die eigendom is van een kennis van de eigenaresse van House on the Hill) de motoren gaan optuigen, waarna we donderdag gaan rijden. Ziegler heeft inmiddels al een aansprakelijkheidstelling op grond van dwaling van ons ontvangen, en we gaan er eigenlijk vanuit dat ze overstag zullen gaan. Dan maar op de Hollandse manier dingen oplossen dus...hoewel een brief typen in de zon, onder een palmboompje, bij je luxe bungalow toch wel z`n charme heeft. Morgen ws weer een post van Rene met foto`s want een Samsung Galaxy tab en een blogspot-blog is geen goede combi. Om met Ricardo te spreken: CIAU!! Wouter

Foto 1: is een huis die hier te koop is voor ong.100.000 euro. In nederland 3-4 vier keer zo duur. Zitten we in voor 13 euro p.p. per nacht.
Foto 2: Ms Mol Caledon met onze motoren er nog op.
Foto 3: Aankomst kaapstadt met op achtergrond Robbenisland. (Zat voorheen Nelson Mandela gevangen. In buurt zijn nogal wat robben te zien. Vandaar de naam).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten