zaterdag 12 november 2011

Cape Town








Omdat we doende waren met het wachten op de motoren hebben we maar genoten van Kaapstadt en omgeving.
We hebben aanvankelijk onze intrek genomen in het Backpackers hotel: House on the Hill waar we voor 11 euro per nacht terecht konden. Was niet luxe maar best goed toeven.
Omdat het toch iets langer ging duren zijn we vervolgens overgbracht naar een luxe bungalow even buiten Kaapstadt. Zwembad en alles er bij etc. 13 euro p.p per dag.
Ondanks het feit dat Kaapstadt voor zuid-afrikaanse begrippen een dure stad is, Is het leven hier ong.30 % goedkoper als in Nederland.
De rest van Zuid-Afrika is echt spot goedkoop. Ontbijtje bv. 5 euro met alles er op en er aan.
Zeker als je zoals ons op low budget gaat.
Omdat de temperatuur niet erg afweek van nederlandse zomers, soms koude dagen met bewolking en af en toe regen en dan weer eens warm, hadden we aanvankelijk niet echt het idee in Afrika te zijn.
Over het algemeen is er behoorlijk wat luxe. Maar ook armoede. Er leven behoorlijk wat minder bedeelden in sloppen in zeer grote achteraf wijken.
Qua dierenwereld valt het wel op dat je in een ander werelddeel zit.
Flamigo's, peilkanen, bavianen, struisvogels, en de overal aanwezige Ibis laat je bewust zijn van dit gegeven.
Verder was het bijzonder om dolfijnen, walvissen, pinguins etc te zien.
Ook hebben we Cape point bezocht. Dit betrof een erg toeristisch punt. Veel mensen kwamen ons vragen of we vanuit Nederland naar Zuid-afrika kwamen.
Cape point betreft echter niet het zuidelijks punt van dit werelddeel. Dit betreft Cape Agulhas. Hier treffen de Inidisch Oceaan en Atlantische Oceaan zich. Ook dit hebben we uiteraard bezocht.
De zuid-afrikaan (tenminste de blanke) betreft over het algemeen een open persoon die het hartstikke leuk vindt als hij hoort dat we van Nederland komen.
En dan heb je natuurlijk de tafelberg. Die Kaapstadt uiteraard wereldberoemd maakt. Ook deze hebben we beklommen waarna we de dag er na toch behoorlijk wat spierpijn hadden.
(Trouwens Judith. Rob is daar verliefd geworden op een marmot.....)
Voor iemand die vanuit Nederland eens een leuke vakantie wil hebben is Kaapstadt zeker aan te bevelen. Wij hadden het echer na een week gezien omdat we op onze fietsen wilden springen. Daar komen we zo overigens nog even op terug.
Voor de vrouwen kun je verder nog telatief goedkoop shoppen in een prachtig romantisch haventje "Waterfront" waar de robben op de kade liggen. Van hieruit kun je dan naar Robben Island waar Nelson Mandela gevangen zat.
Tjah, en dan de motoren. Woensdag 9 november hebben we deze opgehaald bij het bedrijf Trutainers. We kwamen vervolgens de loods inwandelen en daar stonden onze kratten ons gestapeld en al, zonder schade aan te gapen. Toch maar even een keer knipperen met de ogen......maar dan komt toch die eerste reactie, namelijk: "GESTAPELD????!!!!!" Yep, gestapeld dus, gelukkig waren de kratten stevig...je wil je niet gaan afvragen wat er was gebeurd als we zelf met de hamer aan de slag waren gegaan. Ochja, ook dat is Afrika. Maargoed, afgezien van het aangehaalde zakelijke geschil zijn we ter plekker perfect geholpen en hebben de motoren de overtocht dus zonder enige schade doorstaan. Het weerzien was natuurlijk emotioneel. Ja, we zijn mannen, maar toch, al is het maar dat je zeker weet dat de reis kan beginnen;-) Overigens heeft de juridische afdeling van Ziegler ons inmiddels via de mail een nieuw schikkingsvoorstel gedaan, wat de schade voor ons wat reduceerd. Kennelijk voelen ook zij aan dat ze voor de tweede keer wat steken hadden laten vallen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten