woensdag 19 oktober 2011

RESUME!!


Zo, even een kleine update. Na wat boze mail- en telefoonwisselingen met Ziegler Nederland b.v. (ons transportbedrijf), tot aan de directeur export toe, hebben we nu hun welgemeende excuses gekregen voor het verlate transport (incl. een kleine financiele tegemoetkoming).

Wat bleek: Wij hebben zaken gedaan met iemand van de verkoop-afdeling, waarbij we duidelijk hadden afgesproken dat onze motoren met de boot van 7 oktober zouden meegaan, zodat de motoren 26 oktober zouden arriveren in Kaapstad. Toen deze meneer van de verkoopafdeling zijn zaakjes had afgehandeld heeft hij ons transport overgedragen aan de transport-afdeling, en daarbij is niet duidelijk gecommuniceerd geworden dat dit spul de boot van 7 oktober MOEST hebben. Toen de transport-afdeling vervolgens in de gaten kreeg dat ze geen volledige zeecontainer vol hadden voor de afvaart van 7 oktober, hebben ze het eigenhandige besluit genomen om een afvaart later te pakken, we weten vandaag 19 oktober. Dit is bij combi-transporten vrij normaal (staat in de algemene voorwaarden), echter in dit geval zou het niet hebben mogen gebeuren, gezien het maatwerkkarakter van ons vervoer. En ja, juridisch is het interessant om uit te zoeken of een schriftelijke/mondelinge overeenkomst, voor de algemene voorwaarden van een bedrijf gaat...maargoed, dit is iets voor 2012 als we terug zijn. Nu moeten we maar zien te leven met deze situatie.

Anyways. De motoren worden vandaag geladen in Rotterdam in containerschip MOL CALEDON (zie foto) en de ETA in nu 6 november in Kaapstad.

Met een beetje mazzel kunnen we dus 7 november over de motoren beschikken We gaan dus een weekje lamballen in Kaapstad. Voor de duidelijkheid: We vertrekken 31 oktober om 15.10 uur in Brussel met QATAR airways (vluchtnummer QR 942)en landen 1 november omstreeks 17.00 uur in Kaapstad met vluchtnummer QR 582.

Verblijf: House on the Hill ( http://www.houseonthehillct.co.za ) Huurauto: Chevy Spark (yeah!). Het Waterfront is 8 minuten lopen van ons huisje en 3 november staat alvast een duik met haaien al op de planning. Dat was het wel weer!

Wouter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten